Ladda ner Frank 14.0

Funktionalitet / Upphovsrättsligt / Systemkrav / Installation för Windows / Installation för Mac / Feedback / Verktyg som använts

Screen shot
Några funktioner hos Frank:

 • Flera olika nivåer på spelstyrka. Från slumpspelare till avancerad spelare med exakt slutspel i de flesta situationer.
 • Fråga Frank om råd under spelets gång.
 • Se möjliga hakningar för de olika rutorna på brädet.
 • Efteranalysera spelade partier.
 • Generera rullningsställningar att träna upp blicken med.
 • Anagramträning som kan komma ihåg vilka brickställ du har svårt för. Du kan också välja att träna bara de ord som har lagts till i SAOL 14.
 • Prova mönster mot den inbyggda ordboken.
 • Exportera partier och ställningar på format som kan visas på webbsidor.
 • Franks ordlista är SAOL 14.


  Frank är skrivet av Gunnar Andersson och Lars Ivansson.


  Upphovsrättsligt

  Programmet Frank är freeware och får kopieras så länge inga modifieringar görs. Det får inte användas i kommersiellt syfte utan uttryckligt medgivande från upphovsmännen.

  Vi tar inget som helst ansvar för eventuella följder av att köra programmet Frank.


  Systemkrav

  Frank finns i en officiell version för Windows och i en betaversion för Mac.


  Installation för Windows

  Ladda ner det självuppackande installationsprogrammet nedan och kör det.

  NamnSenast ändradVersion
  frank14.exeAugust 26, 201714.0


  Installation för Mac

  Detta bygge är i högsta grad en beta-version. Ingen av oss har utvecklat program för Mac tidigare, så det här är något av ett experiment. Är du en ovan användare kanske du ska tänka dig för innan du ger dig på att vara beta-testare.

  Det som finns att ladda ner är en skivavbildning. Om man klickar på den monteras en volym som innehåller applikationen Frank. Flytta denna till något lämpligt ställe, förslagsvis applikationsfoldern. Nu ska det om allt gått vägen bara vara att klicka på applikationen för att starta den.

  Rent allmänt kommer förmodligen känslan av programmet att inte vara så värst Mac:igt. Programmet är ursprungligen skapat för Windows, och ser därför ut som ett Windows-program. Detta lär förmodligen inte ändras.

  Macversionen av Frank använder fortfarande SAOL 13.

  Mac-versionen bygger på samma kod som Windows-versionen, men använder Mac-versionen av biblioteket wxWidgets. Den versionen är tyvärr inte lika testad som den för Windows, vilket betyder att den har vissa buggar som inte finns i Windows-versionen. Den mest iögonenfallande av dessa gör att bilderna på brickor försvinner medan man drar dem till positioner på brädet. Detta gäller också vid anagramträningen. Vi inser att felet är mycket störande. Det tycks dock vara ett fel i wxWidgets, och lär inte försvinna innan en ny version av det biblioteket släpps.

  Övriga fel som upptäcks är vi mycket intresserade av att få reda på. Kontakta oss om problem som uppstår så ska vi se vad vi kan göra för att fixa dem.

  NamnStorlekSenast ändradVersion
  Frank30.dmg 20MB 23 december, 2012 3.0


  Feedback

  Har du förslag till förbättringar av programmet Frank eller har du upptäckt buggar? Hör i så fall av dig via e-post till gunnar@radagast.se och lars.ivansson@gmail.com.


  Verktyg som använts vid skapandet av Frank 3.0


  Senast modifierad den 26 augusti 2017 av Gunnar Andersson

  gunnar@radagast.se